Tekst en beeld W. Morren–Klinck
Deze romige champignonsoep is snel gemaakt, met niet al te veel ingrediënten. Aan de slag met champignons, uien en room!
Ingrediënten voor 1 liter soep
• 750 milliliter groentebouillon • 50 gram roomboter of ghee • 50 gram speltbloem • 1 ui • 250 gram (kastanje)champignons • 250 milliliter slagroom of haverroom • 1-2 eetlepels (verse) bieslook • 2 eetlepels sojasaus • snuf kurkuma • (Keltisch) zout en peper naar smaak
Bereiding
• Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
• Smelt de boter in een pan en fruit hierin de ui. Voeg de champignons toe en bak deze even mee. Voeg de bloem in één keer toe en blijf een minuut goed mengen, zodat de bloem goed kan garen. Voeg de bouillon nu scheutje voor scheutje toe. Blijf goed roeren, anders komen er klontjes in de soep. Voeg op deze manier zo’n 750 milliliter bouillon toe.
• Maak de soep op smaak met de sojasaus, bieslook, kurkuma, zout en peper. Voeg op het laatst de room toe en laat de soep nog even zacht doorkoken.
Dit recept verscheen in de GezinsGids van 21 oktober jl.