Ds. A.J. de Waard weet uit ervaring wat het is om op het randje van de dood te zijn. Hij vertelt erover in de GezinsGids van 5 januari 2017. 

„Ik aarzel wat om hier iets over te vertellen, maar ik zou de Heere tekort doen als ik het achterwege zou laten. In 2009 kwam ik op de eerste hulp van het ziekenhuis terecht wegens hartklachten. Er volgde na korte tijd een hartstilstand, ondanks de medicatie die ik gebruikte. Ik ben ongeveer dertig tot veertig seconden helemaal weggeweest. Er was geen activiteit meer. Men heeft mij gereanimeerd. Toen kwam ik bij.

In die momenten kwam ik als het ware voor de rechterstoel van God te staan. Dan sta je als zondaar voor de Heilige Majesteit. Toen was daar de Heere Die het sprak: ‘Maar nu zie Ik je niet in jezelf, maar Ik zie je aan in het borgwerk van Hem die nu aan Mijn rechterhand zit’. Dan blijft er over: ‘Voor zo één?’ Toen ik bijkwam zei de arts: ‘Gaat het weer?’ Ik zei: ‘Ik heb te doen met een Koning!’ Hij antwoordde: ‘Ik begrijp dat u kracht krijgt uit uw geloof?’ Waarop ik mocht antwoorden: ‘Hij bestuurt alles, het is goed’.

Na twee uur kreeg ik de uitslag van een bloedonderzoek. Toen kwam leukemie openbaar. Tien dagen van ziekenhuisopname volgden, met wisselende boodschappen van medici. Maar tien dagen lang mocht ik in de nabijheid van de Koning leven. Ondanks de zorg en vragen.

Ik was eerder, als ik mij niet vergis, niet onbekend met Gods leiding in m’n leven. Maar dit werd onvergetelijk. Dan heb je verwachting van Hem, hoe het ook gaat. Dit wil niet zeggen dat je gedachten tegelijkertijd niet vermenigvuldigen, bijvoorbeeld als je denkt aan vrouw en kinderen. Maar wat overheerste was: ‘Wat Koning Jezus doet, is goed’. Als je voor Zijn rekening ligt, dan heb je toekomst!”

Lees het hele interview in de GezinsGids van 5 januari 2017.