Zij is orthomoleculair therapeut en hij komt uit de techniek en samen hebben William en Ina Slob sinds een half jaar een eigen camping: De Beukenhof in het Drentse Tiendeveen. „We dachten: kijken kost niets.”

Tekst W. de Jongste Beeld Rosalie Hattem

William begon ooit als automonteur en was werkzaam in de carrosserie, verkocht bouwmaterialen, maar zat later ook wel in de weg- en waterbouw. „Je ziet dat ik op meerdere terreinen thuis ben. Het plan voor een eigen camping ontstond eigenlijk al zo’n vier a vijf jaar geleden. We lazen een artikel waarin mensen hun verhaal deden over een campingovername en dat sprak ons heel erg aan. We vonden het allebei leuk om te doen, maar we hadden nog niet lang daarvoor een huis gekocht en een kleine gekregen en zetten het plan weer even op afstand,” vertelt hij.

„Maar we bleven onze droom tegenkomen en zeiden tegen elkaar: ‘Misschien moeten we er toch eens een keer iets mee doen. Laten we gewoon eens gaan kijken wat er aan aanbod is. Wat is er te koop? Wat kost het en hoe werkt het om een bedrijf over te nemen?. Laten we gewoon stappen zetten.’ We zijn gewoon bij het begin begonnen en hadden zoiets van ‘we zien wel wat we tegenkomen,” zo vult Ina aan.

Vrijheid

Beiden omschrijven zichzelf wel als ‘ondernemend’. Ina: „Je kunt genieten van de vrijheid en de mogelijkheid eigen keuzes te maken en beslissingen te nemen of aanpassingen te doen. Je bent in de gelegenheid dat je jezelf kan toestaan correcties aan te brengen.”

William: „Maar ook dat het heel divers werk is. De ene keer zit je achter de computer, de andere keer zit je midden in het groen om te snoeien en een volgende keer help je een gast om de caravan op de plek te duwen. Juist dat contact met de gasten vinden wij erg fijn.”

Ideale plek

De zoektocht duurde niet eens zo lang. Ina vertelt: „April vorig jaar hebben we de eerste steppen gezet, waarna het allemaal snel ging. We zijn toen in Zeeland wezen kijken, maar wat we daar wilden, lukte niet en de onderhandelingen met de omgeving en de gemeente liep spaak. En toen zaken we ineens dat De Beukenhof te koop stond. We dachten eerst nog; willen we wel naar Drenthe? We vroegen ons af of er een kerk en school in de buurt was en zeiden tegen elkaar: ‘Kijken kost niks!’ Maar wat een mooie plek om hier te wonen! Ook het bescheiden formaat met 47 plekken sprak ons erg aan. Groot genoeg om goede voorzieningen te hebben en klein genoeg om het voor ons behapbaar te houden. Zou de camping groter geweest zijn, zouden we direct personeel aan moeten nemen en nu kunnen we deze helemaal zelf runnen met eventueel in de zomer een vakantiekracht erbij. Zo zijn er hele korte lijntje van de gasten naar ons en andersom.

Identiteit

Inmiddels is er al best het een en ander veranderd en vernieuwd. Er is een nieuwe speeltuin gekomen, er zijn 8 safaritenten geplaatst en de elektra is vernieuwd. „We hebben 25 plaatsen voor caravans en campers. Verder verhuren wij een aantal chalets, stacaravans en een vakantiehuis voor 10 personen. Ook is er een aantal jaarplaatsen, waar de gasten van 1 april tot 31 oktober mogen verblijven. Onze gasten hebben daar hun eigen stacaravan staan en komen en gaan wanneer ze willen. Inmiddels zijn we er helemaal klaar voor. Nu werken we aan onze naamsbekendheid en presenteren ons als een christelijke camping. Dit betekent dat Er  geen in- en uitcheckmogelijkheid is op de zondag. Zondagsavond wordt er, indien gewenst, met elkaar gezongen en ouders kunnen hier met hun kinderen met een gerust hart verblijven. Muziek mag, maar moet onhoorbaar zijn voor anderen. We willen hier mensen uit onze christelijke achterban een vakantie bieden, waar zij zich helemaal thuis voelen. En dat wordt, blijkend uit de gesprekken met onze gasten, ook gewaardeerd,” zo meent Ina.

Compleet

William ziet dat er in het hoogseizoen vooral gezinnen met kinderen zijn en in het voor- naseizoen de ouderen nog van de prachtige omgeving willen genieten. Hij vertelt: „Voor de kinderen hebben we trekkers en fietsjes aangeschaft en is er een nieuwe speeltuin gekomen. Maar ook in de omgeving is er genoeg te doen. Zo zijn er klimbossen in de buurt, is de dierentuin van Emmen dichtbij, en is er in Hoogveen een grote binnenspeeltuin. En voor wie niet naar het subtropisch zwembad in de buurt wil, kan zich bij mooi weer prima vermaken in onze eigen zwemplas.  Voor de jongeren willen een chillplek maken met een tafelvoetbaltafel, heerlijke banken en WiFi. Ook organiseren we regelmatig een tafelvoetbaltoernooi of een volleybaltoernooi en is er wekelijks een kampvuur. Zo is er voor elke leeftijd iets te vinden bij ons.”

Dit is een onderdeel uit een groter artikel in het ZomerNummer van de GezinsGids (7 juli) over een camping overnemen.