Jan (47) en Jeannette (36) hebben besloten om over niet al te lange tijd te trouwen. Hij voor de tweede keer, zij voor de eerste keer. Jan: „Wat ik het mooiste vind, is dat er ruimte is gekomen voor het opnieuw liefhebben. Daar had ik bijna niet op durven hopen. Het ingewikkeldst lijkt me om onze beide levens in elkaar te passen. We hebben immers allebei al een heel leven achter ons.” Jan heeft vier kinderen van wie er twee getrouwd zijn. Een zoon (16) en een dochter (15) wonen nog thuis.

Hoe ziet Jeannette haar rol als ‘stiefmoeder’ in het gezin van Jan? „Ik vind het woord ‘stiefmoeder’ vreselijk en zo zie ik mezelf absoluut niet. Ik zie mezelf meer als de vrouw van hun vader of misschien als een vriendin of een zus. In de toekomst zal moeten blijken of dat kan. Alle kinderen zijn open naar mij toe en dat voelt goed. Jans gezin bestaat uit een groep mensen die het positieve in de ander benadrukt en dat vind ik geweldig. Naast de open sfeer is er onderling een goede en hechte band. Dus zoals het tot nu toe is, ben ik meer dan tevreden.”

In de GezinsGids die op 27 oktober D.V. verschijnt, leest u meer rond het thema ‘Hertrouwen’. Verschillende echtparen vertellen hun verhaal. Ds. R. Veldman, die zelf na het overlijden van zijn eerste vrouw hertrouwd is, geeft een Bijbels kader en concrete adviezen.