Hij overleefde een aanslag, genas van een ernstige ziekte en blijft kwetsbaar voor vervolging. De Indiase predikant Ramavath Bheemuda Naik verloor zijn positie en carrièreperspectief toen hij christen werd, maar mag nu dienen als verkondiger van het Evangelie. Met alle gevaren die dat voor hem meebrengt. „Gemeenteleden probeerden me te verdedigen, terwijl ik vocht voor mijn leven.”

Pastor Bheemuda (43) is een man met gezag in zijn omgeving. Als afgestudeerd theoloog neemt hij een eigen positie in tussen de voorgangers in India. Veel pastors volgen in India namelijk hooguit enkele jaren een Bijbelschool, om daarna in de volle bediening een plaats te krijgen.

Niets wees erop dat de gewezen hindoepriester Bheemuda zo’n gezagvolle positie als predikant zou krijgen. Zijn levensweg laat zien dat de Heere van Zijn kinderen soms alles vraagt, maar er uiteindelijk meer voor teruggeeft.

Dat de Schrift leert dat de verkondiging van het Woord niet zonder vrucht blijft, bemoedigt de predikant. Die bemoediging heeft hij nodig, want ook tegenstand blijft niet uit. In 2014 ging het mis rondom het Kerstfeest. „In onze gemeente is het de gewoonte om in die periode de straat op te gaan en Kerstliederen te zingen bij de huizen van gemeenteleden. Met toestemming van de overheid. Die vrijdagavond was men in Champapet (Hyderabad, red.) echter niet veilig. Een groep van veertig aanvallers overviel ons team op een gewelddadige manier.”

Lees meer over pastor Bheemuda in de GezinsGids van 12 oktober 2017.