Deze zoetfrisse nectarinecake is een heerlijke lekkernij bij de koffie of als dessert. Je maakt ’m makkelijk zelf, in een ronde bakvorm. Geen nectarinefan? Je kunt ’m ook maken met verse pruimen, perziken of abrikozen. Hmm!
Tekst en beeld W. Morren-Klinck
Ingrediënten voor een ronde cake van 20 centimeter doorsnede:
150 gram roomboter, 125 gram (kokosbloesem)suiker, 3 eieren, 100 gram (spelt)bloem, 50 gram amandelmeel, 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder, 1 nectarine (of gebruik ander fruit zoals pruimen, perziken, abrikozen)
Bereiding:
Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Verwarm de oven voor op 170 graden.
Klop de roomboter zacht met de suiker. Voeg de eieren één voor één toe tot ze volledig zijn opgenomen. Voeg het bloem, amandelmeel en de bakpoeder toe en meng tot een luchtig beslag. Giet het beslag in de bakvorm. Snijd de nectarine in dunne plakjes en verdeel deze over de cake. Bak de cake in de oven in ongeveer 45 minuten bruin en gaar. Tast toe!
Tip: Als de cake glutenvrij moet zijn, vervang het bloem dan door een glutenvrij meel zoals glutenvrij havermeel of gebruik volledig amandelmeel.
Dit recept verscheen in de GezinsGids van 19 september 2024