Deze zomertaart is net iets anders dan de klassieke slagroomtaart met aardbeien. Deze taart heeft naast het zoete van de slagroom en aardbeien ook een verrassend frisse smaak door de limoen. Heerlijk voor op een warme zomerdag!
Ingrediënten voor de cakebodem: 50 gram boter – 3 grote eieren – 225 gram kristalsuiker – 1 zakje vanillesuiker – 1 dl. volle melk – 180 gram bloem – 1,5 theelepel bakpoeder
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet twee bakvormen met een diameter van twintig cm in en bestuif ze met bloem. Smelt de boter en laat afkoelen. Klop vervolgens in een kom de eieren, suiker en vanillesuiker tot een bleke, luchtige massa. Verwarm de melk en voeg beetje bij beetje toe. Klop de boter erdoor. Meng de bloem met de bakpoeder en schep het voorzichtig door het beslag. Verdeel het beslag over de bakvormen. Bak de bodems in ca 25 minuten gaar.
De ingrediënten voor de lime curd, de vulling en de decoratie en de rest van de werkwijze kun je lezen in de GezinsGids van 22 juni 2017.