Ingrediënten, uitgaande van een ronde taartvorm van ongeveer 20 tot 22 centimeter doorsnee: 6 plakjes roomboterbladerdeeg, banketbakkersroom, 150 milliliter slagroom, ongeveer 500 gram vers, rood fruit, zoals aardbeien, blauwe bessen, frambozen, bramen en rode bessen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze met behulp van een deegroller uit tot een mooie, gelijkmatige lap deeg. Vet de taartvorm goed in met roomboter en leg de lap deeg over de vorm. Bak de bodem blind voor in de oven gedurende ongeveer vijftien minuten.

Haal de vorm uit de oven, verwijder de blindbakvulling en bak de taartbodem vervolgens nog 15 tot twintig minuten af, totdat de bodem mooi goudbruin kleurt. Laat de bodem afkoelen. Maak intussen de banketbakkersroom volgens het recept.

Klop de slagroom stijf. Deze kan eventueel nog gezoet worden met nog één of twee eetlepels honing naar smaak. Klop de slagroom door de banketbakkersroom. Verdeel de roomvulling over de goed afgekoelde taartbodem. Verdeel het fruit over de room en serveer.

De bakwijze voor blind bakken, de ingrediënten voor de banketbakkersroom en de rest van de werkwijze kun je lezen in de GezinsGids van 31 augustus 2017.