Een complete winterse maaltijd op tafel zetten die zo puur mogelijk is? Dat kan met de recepten uit het WinterNummer. Online alvast een voorproefje! Een heerlijke mosterdsoep met prei. Gemaakt met producten van eigen bodem, uit eigen tuin of rechtstreek van de boer. Puur genieten dus!

tekst en beeld W. Morren-Klinck

Voorgerecht mosterdsoep met prei

Ingrediënten voor 4 personen

  • 60 gram roomboter
  • 60 gram speltbloem of – meel
  • 2 sjalotten
  • 2 stuks prei
  • 2 el mosterd
  • 1 liter groentebouillon
  • 150 ml (slag)room
  • (Keltisch) zout en peper

Bereiding

Snipper de ui en snijd de prei in heel fijne ringen. Smelt de roomboter in de pan en fruit de ui glazig. Voeg de prei toe en bak even mee. Strooi de bloem over het mengsel en bak een minuutje mee. Voeg scheutje voor scheutje de groentebouillon toe tot je de gewenste soepdikte hebt. Maak de soep op smaak met 2 eetlepels mosterd, zout en peper en de slagroom zodat de soep lekker romig wordt. Eet smakelijk!

De rest van dit complete, winterse menu lees je in het WinterNummer van de GezinsGids die op 10 december 2020 verschijnt.