Deze kleine gebakjes zien er heerlijk uit en zijn verrassend makkelijk te maken. Leuk voor een feestje of tijdens een gezellig gezinsmoment. Aan de slag met cake, suiker en jam!

Tekst: J.M. Neels-Wisse Beeld: Anneke Vat

Ingrediënten

  • 1 (zelfgebakken) cake
  • 250 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 250 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 1 zakje Klop-Fix
  • Enkele eetlepels jam naar keuze
  • Ongeveer 300 gram gekleurde marsepein of fondant
  • Garnering naar keuze

Bereiding

  • Begin met het luchtig kloppen van de boter.
    Klop zo’n vijf minuten, totdat de boter bijna wit
    van kleur is. Voeg dan ook de poedersuiker toe.
    Doe dit in delen, zodat de suiker goed wordt
    opgenomen. Voeg tot slot het vanille-extract
    toe.
  • Klop de slagroom met de kristalsuiker en Klop-
    Fix stijf.
  • Tijdens het bakken is de cake waarschijnlijk een
    beetje bol geworden. Snijd dit eraf en ook allebei
    de zijkanten, zodat er een rechthoekig stuk
    cake ontstaat. Snijd de cake daarna voorzichtig
    horizontaal doormidden, zodat er twee lange,
    dunne plakken ontstaan.
  • Smeer één van de helften in met een royale
    laag slagroom en strijk dit glad. Smeer de andere
    helft in met een laagje jam. Leg de helften
    met de bestreken kant op elkaar en druk lichtjes
    aan.
  • Snijd vervolgens de cake verticaal door de helft,
    zodat er twee dunne repen cake ontstaan.
  • Besmeer de beide repen met de botercrème.
    Zorg ervoor dat de jam en slagroom niet in
    contact kunnen komen met de fondant, want
    anders zal deze smelten.
  • Rol daarna de fondant of marsepein uit tot een
    dunne lap en bekleed hier de beide repen mee.
    Druk het lichtjes aan en snijd het overtollige
    weg.
  • Snijd de cake daarna voorzichtig in stukjes,
    zodat er kleine gebakjes ontstaan. Versier de
    gebakjes met bijvoorbeeld vers fruit en een
    blaadje munt.

Dit recept verscheen ook in de GezinsGids van 5 mei 2022.