Tekst J.M. Neels-Wisse Beeld Anneke Vat

Deze Thaise kip met cashewnoten is ideaal als er snel een gezonde maaltijd op tafel moet komen. Een smaakvol gerecht met malse kip in saus en lekker veel groenten. De cashewnoten geven het gerecht een lekkere bite. Eetsmakelijk!

Ingrediënten (voor 4 personen)
• 400 gram kipfilet
• 1 ui
• 2 puntpaprika’s
• 250 gram kastanjechampignons
• 3 bosuien
• 2 teentjes knoflook
• eventueel 1 rode peper
• 5 eetlepels vissaus
• 3 eetlepels sojasaus
• 1 eetlepel gembersiroop
• 1 theelepel maïzena
• handjevol cashewnoten
• peper en zout

Bereiding

Snijd de kipfilet in blokjes en pers de teentjes knoflook uit. Snijd eventueel voor een pittig gerecht een rode peper fijn.
Snijd de ui in halve ringen, de champignons in vieren en de puntpaprika’s in dunne reepjes. Snijd de bosuien in ringen.
Bak de kipfiletblokjes in een wok en bestrooi deze met peper en zout. Voeg de knoflook en eventueel de peper toe en bak mee.
Voeg de groenten toe en bak deze kort mee, totdat ze beetgaar zijn.
Voeg de vissaus, de sojasaus en de gembersiroop toe. Wok alles op hoog vuur kort door. Meng de maïzena met een scheutje water tot een papje en voeg al roerend toe om de saus te binden.
Roer ten slotte nog een handje cashewnoten door het gerecht. Serveer direct met witte rijst.

Eetsmakelijk!

Dit recept staat in de GezinsGids van 19 mei 2022 D.V.