Deze makkelijke roomtaartjes met vers fruit zijn zó te maken en perfect voor een high tea of picknick! Je maakt ze snel zelf met taartbodems, roomkaas én bijvoorbeeld eetbare bloemetjes. Eet smakelijk!
Tekst en beeld W. Morren-Klinck
Ingrediënten voor 6 personen:
6 kant-en-klare taartbodems (of maak ze zelf van bladerdeeg), 250 milliliter slagroom, 200 gram roomkaas (bijvoorbeeld MonChou), snufje vanille-extract, 3 eetlepels suiker of imkerhoning, vers fruit en eetbare bloemen naar keuze
Bereiding:
Klop de roomkaas luchtig met de suiker en de vanille. Klop tot het een mooi, romig mengsel is. Voeg de slagroom al kloppend heel voorzichtig toe en klop door tot een stevige room. Schep de room in de taartbodems en garneer met vers fruit en de eetbare bloemen. Zet de taartjes in de koeling tot serveren.
Dit recept verscheen in de GezinsGids van 4 juli 2024 D.V.