Steven Middelkoop vertelt in de GezinsGids van 2 februari 2017 over de wending in het leven van Pastor Nayak, die hij ontmoette in India. 

Pastor Nayak (33) wist als kind niets over het christelijke geloof. Als vijftienjarige stond hij bekend als een onbetrouwbare alcoholist. Zijn ouders zagen dat het mis ging. Zij arrangeerden een huwelijk voor hem met een veertienjarig meisje. Het werd geen gelukkig tienerhuwelijk.

Het meisje schrok en vluchtte weg. Hoewel hij bedelde om haar terugkomst, wilde ze niets meer van hem weten. Totdat ze in contact kwam met een christelijke dominee. Hij vertelde haar het Evangelie en door Gods genade veranderde dit haar leven. Ze zag in dat zij haar wettige echtgenoot niet langer kon negeren en stelde hem twee voorwaarden. Allereerst moest hij de alcohol laten staan en als tweede diende hij een christelijk leven te gaan leiden. De jongen beaamde dit maar al te graag.

Via cassettebandjes luisterde het meisje naar de boodschap van het Evangelie. Ze zei: „Het geloof is uit het gehoor, dus dit zal effect op hem hebben.” En dat had het. De Heere greep in, in het leven van Nayak en hij werd door genade gered voor tijd en eeuwigheid. Dit veranderde zijn leven drastisch. Inmiddels is Nayak pastor van een groeiende gemeente op het platteland.

Lees de hele column in de GezinsGids van 2 februari 2017.