De Mars voor het Leven is een jaarlijks, stil protest tegen het aborteren van ongeboren kinderen. Dit jaar voor de vijfentwintigste keer. Voor het eerst is het Malieveld in Den Haag gereserveerd: andere locaties zijn te klein zijn geworden. Kees van Helden (52), directeur van de stichting Schreeuw om Leven: „Ik ben blij met de toenemende aandacht voor de mars. Tegelijk is het diep bedroevend dat dit al vijfentwintig jaar nodig is.”

Elk jaar organiseert stichting Schreeuw om Leven samen met een grote groep vrijwilligers De Mars voor het Leven. Een indrukwekkende, stille tocht om een signaal te geven aan de Nederlandse samenleving dat elk van God gegeven leven, hoe pril ook, waardevol is.

Volgens Kees van Helden, directeur van de stichting Schreeuw om Leven is dit bittere noodzaak, omdat abortus steeds meer gezien wordt als een ‘normale’, medische ingreep. Dat is het zeker niet, vertelt hij. „Er zijn wel degelijk medische risico’s aan verbonden. Daarnaast blijkt uit verschillende onderzoeken dat de emotionele impact van abortus bij veel vrouwen hoog is.

Wanneer  Zaterdag 9 december 2017 van 12:00 tot 15.30 uur, Locatie Malieveld, Den Haag

Lees meer de Mars voor het Leven in de GezinsGids van 9 november 2017.