Warme wafels gaan er altijd in! Als lunch, tussendoortje of bij de koffie. Ook een wafelijzer in je bezit? Maak ze dan zelf met speltmeel, melk en ahornsiroop. Tast toe!

tekst en beeld W. Morren-Klinck

Ingredienten voor 8 wafels:

  • 200 gram volkoren speltmeel*
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
  • 100 milliliter (plantaardige) melk
  • 1 theelepel vanillepoeder of vanille-extract
  • optioneel 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 eetlepels olie of gesmolten boter
  • topping naar keuze

Bereiding:

Klop de eieren met de ahornsiroop in een paar minuten heel luchtig en licht met een mixer op de hoogste stand. Voeg het meel, de bakpoeder, de melk, de vanille, het kaneel en de boter toe en mix tot een luchtig beslag.

Verwarm het wafelijzer. Lepel het beslag in je wafelijzer en bak de wafels in 4-6 minuten bruin en gaar.

Serveer de wafels warm met een topping naar keuze. Eet smakelijk!

De rest van dit recept lees je in de GezinsGids die op 22 april 2021 D.V. verschijnt.