Voor heerlijke nazomerdagen, kinderfeestjes of een familiebarbeque: deze frisse aardbeienijsjes met yoghurt zijn geliefd bij iedereen. Met aardbeienstokjes, ijsvormpjes en frisse ingrediënten maak je ze lekker zelf. Even invriezen en klaar!
Tekst en beeld W. Morren-Klinck
Ingrediënten voor 6 ijsjes:
200 gram aardbeien*, 200 gram Griekse yoghurt, 2 eetlepels imkerhoning of 1 banaan, 5 extra aardbeien, ijsstokjes
Bereiding:
Maak de aardbeien schoon. Blend de aardbeien met de yoghurt en honing/banaan tot een smoothie. Snijd de overige 5 aardbeien in stukjes. Meng deze met de smoothie en vul de ijsvormpjes. Zet in de vriezer en laat in zo’n 5 uur bevriezen.
* Of gebruik ander zacht fruit naar keuze
Dit recept verscheen in het ZomerNummer van 7 juli 2023.