Een heerlijke frisse taart, op een zomerse dag.

Ingrediënten voor een taart van 20 centimeter doorsnede:
Voor de vulling: 300 gram Griekse yoghurt, 250 gram mascarpone, 80 gram imkerhoning (of een ander zoetmiddel naar keuze), 2 biologische citroenen, 1,5 eetlepel rundergelatinepoeder (of gebruik 5 gelatineblaadjes)

Voor de bodem: 180 gram speltkoekjes, 70 gram roomboter

Voor de geleispiegel: Gezeefd sap van 1 citroen en een halve perssinaasappel (ongeveer 200 milliliter), ½ eetlepel rundergelatinepoeder (of gebruik 2 gelatineblaadjes)

Bereiding:
Maal de koekjes voor de bodem helemaal fijn in een keukenmachine. Smelt de roomboter. Meng de gesmolten boter met het koekkruim.

Bekleed een bakvorm van 20 centimeter doorsnede met bakpapier. Doe het koekkruim in de vorm en verdeel met de bolle kant van een lepel over de bodem en druk stevig aan. Zet in de koelkast en laat daar minimaal 15 minuten opstijven.

Rasp de schil van één citroen. Pers het sap uit de citroenen tot 80 milliliter sap.

Klop de mascarpone romig met de honing. Voeg de yoghurt en de citroenrasp toe en meng tot een romig geheel. Verwarm het citroensap in een pannetje en voeg het gelatinepoeder toe en meng goed tot het is opgenomen. Er mogen geen klontjes in het sap zitten! Laat het al kloppend wat afkoelen en meng met het mascarponemengsel.

Giet het mengsel op de bodem en zet weg in de koeling. De taart moet minimaal twee uur opstijven.

Als de mascarponetaart goed is opgesteven, verwarm dan het sap voor de geleispiegel. Voeg ook hier het gelatinepoeder toe, blijf goed kloppen tot alles is opgenomen. Laat al kloppend wat afkoelen en giet voorzichtig over de taart. Laat opnieuw zo’n twee uur opstijven.

Serveer de taart met toeven slagroom.

Tips:
Eet je zuivelvrij? Vervang de yoghurt dan door bijvoorbeeld kokosyoghurt en de mascarpone door kokosroom. De bodem maak je dan met kokosolie of je gebruikt in plaats van boter abrikozenjam. 

Eet je glutenvrij? Gebruik dan glutenvrije koekjes.