Tekst J.M. Neels-Wisse beeld Gerben Vat
Nodig familie of vrienden uit voor een gezellige picknick in de tuin en serveer deze heerlijke trifle met gemengd zomerfruit. De trifle bestaat uit twee lagen cake, vanille-roomkaas, vanillevla, gemengd fruit en een lekkere slagroomlaag bovenop. In een glazen schaal komt het toetje heerlijk uit: tast toe!
Ingrediënten:
- 1 cake
- 800 gram mascarpone
- 150 gram witte basterdsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 eetlepel citroensap
- 800 gram aardbeien
- 600 gram bramen
- 400 gram frambozen
- 1 liter vanillevla (Den Eelder, omdat die zo lekker dik is)
- 250 milliliter slagroom
- 50 gram kristalsuiker
- 1 zakje Klop-Fix
Bereidingswijze:
Begin met het maken van het roomkaasmengsel. Doe de roomkaas met de suiker, het vanille-extract en het citroensap in een kom en mix dit tot een mooi glad mengsel.
Klop daarna de slagroom met de kristalsuiker en de Klop-Fix stijf.
Begin met het opbouwen van de trifle. Bedek de bodem met een laag in plakken (ongeveer 1 centimeter dikte) gesneden cake.
Leg hierop een derde van de verschillende soorten fruit. Gebruik je een glazen schaal, rangschik het fruit dan netjes langs de rand. Bewaar de mooiste vruchten voor de garnering bovenop.
Voeg daarna de helft van het roomkaasmengsel toe en verdeel dit gelijkmatig over het fruit.
Bedek deze laag weer met een laag vanillevla.
Herhaal deze lagen totdat je van alles twee lagen hebt. Leg op de laatste laag vanillevla het overgebleven fruit. Bedek deze laag met een laag slagroom.
Dit verschijnt in het ZomerNummer van de GezinsGids van 6 juli 2023